„Kulinarny Ogień” to pomaganie przez gotowanie. Najlepsi szefowie kuchni z całej Polski serwują swoje popisowe dania w zamian za datki wrzucane do puszek. Taka akcja odbyła się w minioną niedzielę, 1 grudnia 2024 r. w Parku Śląskim. Zebrano 13 841 zł, a dochód z akcji trafił do Fundacji Park Śląski, która całość zebranych środków przeznaczy na pomoc dla dzieci ze świetlic środowiskowych.
- Datki wrzucone do puszki w zamian za pyszne jedzenie, pomogą w organizacji wypoczynku dla dzieci ze świetlic środowiskowych. W wakacje zaprosimy je do Zielonych Płuc Śląska – mówił jeszcze przed akcją Łukasz Pulnar, prezes Fundacji Park Śląski.
- „Kulinarny Ogień” to coś więcej niż wydarzenie – to święto wspólnoty, smaków i atmosfery, która ogrzewa w chłodne dni. W tym roku szczególnie cieszymy się, że możemy nie tylko celebrować świąteczny czas, ale również wesprzeć dzieci ze świetlic środowiskowych, zapewniając im zajęcia na kolejny rok – dodawał Marcin Socha, jeden z organizatorów z akcji.
Akcji „Kulinarny Ogień” towarzyszyło rozświetlenie bożonarodzeniowej choinki w Parku Śląskim. Od 1 grudnia 2024 r. można także odwiedzać Dom Świętego Mikołaja, który stanął w pobliżu rzeźby Żyrafy.
Może Cię zainteresować:
„Karma wraca”, czyli świąteczna zbiórka dla schroniska w Chorzowie
Może Cię zainteresować: